Policie obvinila muže ze tří loupeží v hronovském obchodě

Policisté obvinili dvaačtyřicetiletého muže z Náchodska ze tří loupeží v jednom z hronovských obchodů. Celkem způsobil škodu za milion korun, v případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení. ČTK o tom informovala mluvčí královéhradecké policie.  

Policisté muže dopadli zhruba po měsíčním nasazení ve čtvrtek přímo u obchodu. Muž se do prodejny ve všech třech případech dostal před otevřením přes nákladovou rampu v okamžiku, kdy prodavačka otevírala vrata pro příjem zboží nebo když přijelo první zásobovací vozidlo. Pak pohrozil prodavačce střelnou zbraní a donutil ji, aby mu vydala peníze.

Potom všechny přítomné zamkl v šatně a odešel. Poprvé na místě loupil loni v srpnu, podruhé v prosinci. Letos obchod přepadl opět v srpnu. Policisté předpokládali, že by se muž mohl pokusit svůj čin zopakovat v pravidelném rozmezí, což se potvrdilo.

Po třetí loupeži se policistům podařilo najít několik desítek metrů od místa činu část rukavice, která mohla patřit pachateli. Zjištěné stopy DNA se neshodovaly s žádnou DNA v centrálním registru, protože pachatel dosud neměl zásadní problémy se zákonem. Po zadržení muže policisté zjistili, že se DNA muže shoduje se stopami z místa činu a muž se přiznal. Podle policie obviněný v posledních dvou letech nepracoval, neměl žádného komplice a s penězi se nikde nechlubil.
 
zdroj: ČTK